Cinema is terug!

Samen met jullie willen we ervoor zorgen dat de Belgische cinemafans zich weer zorgeloos laten meeslepen door oude en nieuwe films én, uiteraard, jouw fenomenale reclamespots. Per slot van rekening zijn we niet voor niets Media Sales House of the Year.

Maar een nieuwe tijd vraagt ook een nieuwe aanpak. En daarvan houden we jullie hier op de hoogte. Aarzel niet ons te contacteren met al jullie vragen.

Vanaf wanneer mogen de bioscopen weer bezoekers ontvangen?  

Bioscopen mogen vanaf 1 juli weer openen onder bepaalde voorwaarden met een maximum aantal bezoekers van 200 personen per voorstelling. Mogelijk kan de bezetting in augustus worden opgeschroefd tot 400 personen. Bekijk hier de maximale bezettingsgraad per zaal.

Hoe garanderen de bioscopen de veiligheid van de bioscoopbezoekers?  

De veiligheid van de bioscoopbbezoekers staat voorop. Bioscoopcomplexen nemen hiertoe maatregelen rond 3 pijlers en passen deze toe zoals dat het meest past voor  die bepaalde complex:

  • Gespreide in- en uitstroom van bezoekers. Bv. 30 minuten voor de aanvang van de film gaan de deuren open. Filmbezoekers worden gevraagd om na de film de zaal zo snel mogelijk te verlaten
  • Social distancing tijdens het bezoek: 1,5 meter afstand houden van andere personen die niet tot de eigen bubbel behoren. In de zaal laat je in verschillende complexen 1 of 2 stoelen tussen. In bepaalde zalen laat men ook een rij tussen de gereserveerde rijen leeg. Sommige zalen voorzien plexiglas.
  • Hygiënemaatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Overal is er handgel beschikbaar. De zalen worden tussen de verschillende voorstellingen door ontsmet.

Moeten er mondmaskers gedragen worden in de zalen?  

Neen. Bioscoopbezoekers hoeven geen mondmaskers te dragen in de zalen tijdens de vertoning.

Met al die regels, is het nog wel prettig om naar de bioscoop te gaan?

We doen er alles om de vertrouwde cinemabeleving zo fijn mogelijk te maken. Veiligheid staat voorop.  Maar naar de bioscoop gaan blijft een ontspannend uitje met vrienden of familie. Het is een moment waar je je gedachten kan verzetten. Eenmaal in de zaal met het grote scherm dat oplicht, duik je in een andere wereld.

Hoeveel bioscopen zullen opengaan vanaf 1 juli?  

98% van alle bioscopen binnen ons netwerk zal de deuren weer openen in de week van 1 juli.

Wat is de maximale bezettingsgraad van een bioscoopzaal gemiddeld?  

De maximale bezetting per zaal is verschillend van bioscoop tot bioscoop. Gemiddeld zit deze tussen de 30 en 50%. Bekijk hier de maximale bezettingsgraad per zaal.

Zullen bioscoopbezoekers tijdig de reclameband te zien krijgen?  

Ja. De bioscoopcomplexen voorzien een gespreide in- en uitstroom van bezoekers. De deuren zullen opengaan 30 minuten voor de aanvang van de film.  Dit is tijdig voor de reclameband.

We zijn in nauw contact met elke bioscoopcomplex binnen ons netwerk en hebben concrete afspraken omtrent de vertoning van de reclameband.

Wat is het aankomstmoment van bioscoopbezoekers?

De bioscoopcomplexen voorzien een gespreide in- en uitstroom van bezoekers. De deuren zullen opengaan 30 minuten voor de aanvang van de film. In de komende weken brengen we deze informatie in kaart en krijgen we een duidelijk beeld.

Wat mogen we verwachten van het bereik in bezoekersaantallen?  

Uit de eerste resultaten van ons lopend onderzoek bij een Belgische steekproef van 16 en 65 jaar zijn er positieve signalen dat – mits in achtneming van de veiligheidsmaatregelen – mensen uitkijken om terug naar de bioscoop te komen. Meer nog, 63% van de trouwe cinemabezoekers zegt deze zomer terug naar de cinema te gaan.

Wat als ik een bioscoopcampagne boek en deze valt in een tweede lockdown?

Dat hopen we uiteraard niet. Maar in dat geval vervallen de commerciële voorwaarden en loop je als adverteerder geen risico.

Willen mensen nog wel naar de bioscoop gaan?  

Zeker. Uit onze lopende bevraging bij een Belgische steekproef van 16 en 65 jaar blijkt dat mensen naar de bioscoop gaan om hun gedachten te verzetten (33%) gevolgd door een fijne uitstap met vrienden of familie (25%). Cinema blijft een unieke sociale belevenis buitenshuis.


Heb je nog een andere vraag?