Cinema is terug!

Samen met jullie willen we ervoor zorgen dat de Belgische cinemafans zich weer zorgeloos laten meeslepen door oude en nieuwe films én, uiteraard, jouw fenomenale reclamespots. Per slot van rekening zijn we niet voor niets Media Sales House of the Year.

Maar een nieuwe tijd vraagt ook een nieuwe aanpak. En daarvan houden we jullie hier op de hoogte. Aarzel niet ons te contacteren met al jullie vragen.

Vanaf wanneer mogen de bioscopen weer bezoekers ontvangen?

Bioscopen mogen vanaf 1 juli weer openen onder bepaalde voorwaarden met een maximum aantal bezoekers van 200 personen per voorstelling. Mogelijk kan de capaciteit in augustus worden opgeschroefd tot 400 personen.

Hoe garanderen de bioscopen de veiligheid van de bioscoopbezoekers?

De bioscoopexploitanten hebben sinds de sluiting van de bioscopen in België op 13 maart een duidelijk protocol opgesteld om een gecontroleerde heropening van de zalen te garanderen. Alle maatregelen van dit protocol stellen de veiligheid van de werknemers en bezoekers voorop.

De drie pijlers waarop het protocol gebaseerd zijn:

  • Controle van de in- en uitstroom van bezoekers
  • Social distancing tijdens het bezoek
  • Hygiënemaatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen

Om deze maatregelen in de praktijk toe te passen, zullen aanpassingen nodig zijn op vlak van filmprogrammering, de inrichting van de zalen, de aankoop en de controle van de tickets, alsook op het gebied van de hygiënische maatregelen en middelen. Bij heropening zullen al deze maatregelen steeds duidelijk en via alle beschikbare kanalen aan bezoekers en personeel worden gecommuniceerd. 

We brengen in kaart op welke manier elke bioscoop binnen ons netwerk het veiligheidsprotocol toepast in de praktijk.

Moeten er mondmaskers gedragen worden in de zalen?

Op dit moment moeten bioscoopbezoekers geen mondmaskers dragen in de zalen.

Hoeveel bioscopen zullen opengaan vanaf 1 juli?

98% van alle bioscopen binnen ons netwerk zal de deuren weer openen in de week van 1 juli.

Wat is de maximale bezettingsgraad van een bioscoopzaal gemiddeld?

De maximale capaciteit per zaal is verschillend van bioscoop tot bioscoop. Gemiddeld zit deze tussen de 30 en 50%. Bekijk hier de maximale bezettingsgraad per zaal.

Zullen bioscoopbezoekers tijdig de reclameband te zien krijgen?

Ja. We zijn in nauw contact met elke bioscoopcomplex binnen ons netwerk en hebben concrete afspraken omtrent de vertoning van de reclameband.

Wat mogen we verwachten van het bereik in bezoekersaantallen?

Uit de eerste resultaten van ons lopend onderzoek bij een Belgische steekproef van 16 en 65 jaar zijn er positieve signalen dat – mits in achtneming van de veiligheidsmaatregelen – mensen uitkijken om terug naar de bioscoop te komen. Meer nog, 63% van de trouwe cinemabezoekers zegt deze zomer terug naar de cinema te gaan.

Als we ons spiegelen aan de buurlanden, mogen we een stijgende trend verwachten in het bioscoopbezoek.

Willen mensen nog naar de bioscoop?

Uit onze lopende bevraging bij een Belgische steekproef van 16 en 65 jaar blijkt dat mensen naar de bioscoop gaan om hun gedachten te verzetten (33%) gevolgd door een fijne uitstap met vrienden of familie (25%). Cinema blijft een unieke sociale belevenis buitenshuis.