cinevox 320x160

Twee jaar na de start van Cinevox als filmmagazine in het voorprogramma van alle Belgische bioscoopzalen, is Cinevox uitgegroeid tot een transmediaal online platform voor de Belgische cinema. Onlangs pakte Cinevox uit met een vernieuwd logo en website.

Cinevox startte in 2011 als een partnership tussen Brightfish en BNP Paribas Fortis met als bedoeling het publiek meer te betrekken bij de Belgische films en warm te maken voor aankomende releases. Via een filmmagazine van twee minuten in het voorprogramma van alle bioscoopzalen kreeg het publiek video’s, interviews en achtergrondinformatie over de Belgische Nederlandstalige en Franstalige film te zien.

Ook werd er een website opgestart. Vandaag is de website www.cinevox.be. een vaste waarde geworden voor filmliefhebbers. Het jaarlijks totaal aantal bezoekers steeg in 2012 gestaag ten opzichte van 2011.

 

 

Ook sterk op sociale media

Naast de website zijn er de tweetalige uitlopers naar Facebook, Twitter en Youtube.

De Facebookpagina’s (Nederlands & Frans) tellen samen meer dan 7000 likes.

Via de Twitterhandles @cinevoxjijook en @cinevoxetvous en via het Youtube kanaal (Nederlands & Frans) wordt de inhoud verder verspreid en verrijkt met video’s.

 

Meer mensen naar de film

Via een geïntegreerde en uitgebouwde communicatie-aanpak over verschillende media heen, ondersteunt Cinevox geproduceerde of gecoproduceerde films al vanaf een vroeg stadium.

Alle betrokken sectoren hebben er belang bij dat de Belgische films het goed doen in de bioscoopzalen. Een belangrijk aandeel van eigen producties in een land zorgt voor stabiliteit en groei in de bezoekcijfers.

Het succes van het Cinevox heeft ondertussen ook andere partners aangetrokken waaronder Bernard-Massard, Fédération Wallonie-Bruxelles en Cinenews.be.

Cinevox ondersteunt ook de ‘BNP Paribas Fortis Film Days’ van 18 tot 21 september 2013. Dit filmfeest waar je gedurende 4 dagen films kunt kijken voor 4 euro, zal ook dit jaar de rode loper uitrollen voor de Belgische Nederlandstalige en Franstalige film.

 

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over dit type transmediaal platform, contacteer een van onze sales medewerkers.

{dgcontactinfo 17}{/dgcontactinfo}