00

Begin april veroverde Dove het internet met de inspirerende en emotionele video “Dove Real Beauty Sketches”. Dove besliste om de video, die enkel als online viral bedoeld was, nu ook in cinemaformaat -en kwaliteit te brengen. “Door onze spot op groot scherm te tonen en de emoties letterlijk uit te vergroten, kunnen we nog meer impact creëren,” zegt Désirée De Maesschalck, Senior Brand Manager Skin bij Dove.

De boodschap dat vrouwen mooier zijn dan hoe zij zichzelf zien, zal in de bioscoop nog meer mensen aanspreken en bijblijven.

In de spot zien we Gil Zamora, die tot 2011 als forensisch tekenaar werkte voor de FBI. Hij tekent portretten van een aantal vrouwen. Eerst op basis van de beschrijving die deze vrouwen van zichzelf geven. Daarna tekent hij van dezelfde vrouwen nog een portret, maar dan op basis van een beschrijving van iemand anders. Wanneer beide portretten naast elkaar gelegd worden, is het duidelijk dat vrouwen best minder kritisch mogen zijn over hun uiterlijk.

De video werd tot nu toe al meer dan 34 miljoen keer bekeken.

Dat Dove niet aan zijn proefstuk toe is en de kracht van emoties kent, toonde het beautymerk al eerder in onze Bright case.

{dgcontactinfo 17}{/dgcontactinfo}