Na een sluiting van meer dan drie maanden, openen de filmzalen eindelijk hun deuren. Hoe kijken de cinemagangers daar naar?

63% van de trouwe cinemabezoekers zal (op een veilige manier) terug naar de cinema gaan

Wij deden een steekproefbevraging bij een Belgisch panel tussen 16 en 65 jaar (n=800). Hieruit blijkt dat het wel goed zit met het enthousiasme.

Een kwart van alle ondervraagden geeft aan dat hij of zij uitkijkt om (op een veilige manier) terug naar de bioscoop te gaan. Wie voor corona al een trouwe cinemabezoekers was (minstens 1 keer per maand naar de film), zegt bijna 40% dat ze echt uitkijken naar een bioscoopbezoek deze zomer. Sterker nog, 63%  geeft (tov 25% op volledige steekproef) aan dat ze, mits de juiste veiligheidsvoorzieningen, vanaf 1 juli terug naar de cinema gaan. De hoofdreden is om de gedachten te verzetten (33%) gevolgd door een fijne uitstap met vrienden of familie (25%).

Bij de sporadische cinemabezoekers geeft 43% aan dat ze wel willen gaan, maar toch nog even wachten. En wie zelden ging (1x per jaar of minder) geeft 66% categoriek aan dan ze helemaal niet van plan zijn om te gaan (ipv 25% algemeen).

Mannen gaan voor filmtitels, vrouwen voor het sociaal contact

Opvallend is dat er een significant verschil is tussen mannen en vrouwen. 38% van de vrouwen ziet cinema als een manier om even te ontspannen aan de dagdagelijkse bezigheden, terwijl dit het geval is bij 25% bij de mannen. Mannelijke bioscoopbezoekers geven aan dat ze vooral naar de bioscoop gaan voor bepaalde films (28%). Filmtitels zijn bij vrouwen voor slechts 10% een reden om te gaan.

Vrouwen vinden het sociaal aspect van cinema dan weer overduidelijk belangrijker dan mannen. 32% van de vrouwen gaat naar de bioscoop omwille van de fijne uitstap met vrienden of familie, terwijl dit maar voor 18% van de mannen geldt.

Regelmatige updates ontvangen?

Wil je een regelmatige update ontvangen van deze onderzoeksresultaten? Aarzel niet ons te contacteren!