02

In het najaar van 2012 lanceerde DVV Verzekeringen ‘Cocoon Start’, het verzekeringspakket voor huurders die 30 jaar of jonger zijn. Zoals vele adverteerders die op zoek zijn naar die jonge, doelgroep die de grote keuzes in het leven nog moet maken, koos DVV Verzekeringen voor een bioscoopcampagne. Een slimme zet volgens de impactstudie van Futures.

Wat blijkt? In de bank- en verzekeringssector, die weinig tot de verbeelding spreekt, waar klantenbetrokkenheid een utopie lijkt te zijn voor zowat elke marktspeler en waar correcte merkattributie een speld in een hooiberg is, doet bioscoop wel degelijk iets bewegen.

 

Merkwaarden en awareness

Futures stelde een significant positief effect op de merkperceptie bij bioscoopbezoekers vast. Karin Beier, Campagnemanager bij DVV Verzekeringen:

“DVV is gekend bij de mensen als een vrij traditioneel merk. Om de gewenste doelgroep te bereiken, in dit geval de 20-30-jarigen, hebben we onze radio en online-campagne aangevuld met een reclamespot in de cinema’s. Deze keuze was een goede beslissing om de doelgroep zo optimaal mogelijk te bereiken. Uit onderzoek bleek immers dat de bioscoopbezoekers ons merk na het zien van de spot percipieerden met merkwaarden zoals ‘innovatief’, ‘uniek’ en ‘cool’. We zijn er ons van bewust dat we dit niet enkel konden teweegbrengen met radio en online”.

“Ook op het vlak van brand awareness zien we dat enkel bioscoop een significant positief effect had, met een duidelijke verschuiving van de geholpen naamsbekendheid.”

 

Niemand die DVV nog vergeet

In de meting van het effectief bereik van de campagne, is de conclusie dat bioscoop weliswaar trager werkt dan de andere media, maar in het eindresultaat significant beter scoort op vlak van memorisatie (33.5%) én brand attributie (19.3%). Bovendien is bioscoop kostefficiënter dan radio.

De impact bij de kerndoelgroep van DVV is nog groter. Het resultaat bij deze jongeren die nog in een levensfase voor dat scharniermoment zitten en thuis leven bij de ouders, spreekt boekdelen. Globaal zien we dat de reclameherinnering van de DVV-campagne 95% hoger ligt bij de mensen die tijdens de campagne naar de bioscoop zijn gegaan ten opzichte van de rest!

Het onderzoek van Futures toont aan dat bioscoop een grote rol kan spelen om meer emoties en betrokkenheid te creëren met een merk zoals DVV. De specifieke kwalitatieve context van bioscoop bevordert volgens Futures de aandacht van de jongeren en helpt om hen nog de boodschap en het merk te onthouden.

Kan jouw merk ook de kracht van bioscoop gebruiken om de juiste doelgroep te bereiken? Neem dan contact op met ons sales team.