3D pack logo2

3D staat al lang niet meer in de kinderschoenen. Maar de technologie werd tot nu toe soms te pas en te onpas gebruikt. Daar komt in 2012 verandering in. We zien 3D dit jaar ook opduiken in onverwachte genres en bij de allergrootste regisseurs. Zelfs Martin Scorcese is meer dan ooit overtuigd…

Bij de start van een nieuw jaar vol kaskrakers kan het geen kwaad om eens terug te blikken op 2011. En wat valt er op? 4 van de 5 box-office toppers hadden een 3D-versie. Toeval? Niet echt. Volgens de Famous Community hebben de Belgische bioscoopbezoekers het wel voor 3D-films.

Box-office top 5 2011:

1. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

2. De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

3. De Smurfen

4. Rien à Déclarer

5. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Wie er al een paar heeft gezien, is enthousiast en vindt die derde dimensie een meerwaarde. Hebben ze nog geen 3D-bril opgezet, dan bekommeren ze zich vooral over de prijs-kwaliteitsverhouding. Als het echter de moeite waard is, hebben ze er zo’n €1 à €3 extra voor over.

“Transformers heb ik in 3D gezien en die was echt SCHITTEREND!” & “Soms worden films in 3D uitgebracht terwijl dit eigenlijk geen meerwaarde geeft aan de film. Als dit het geval is, geef ik er liever geen geld aan uit.” … zijn maar enkele van de vele reacties binnen het testpanel.

 

Lekker intiem met de personages dankzij 3D
Tot nu toe zag de Famous Community enkel een meerwaarde in 3D bij de typische genres zoals actie-, animatie-, en thrillerfilms. Dat zou dit jaar wel eens kunnen veranderen. Want we krijgen ook de eerste drama’s in drie dimensies voorgeschoteld. The Great Gatsby van Baz Luhrman en Hugo van Martin Scorcese zijn er twee van. Maar liefst 65% van de 3D films dit jaar, zijn trouwens niet-animatiefilms.

 

Scorcese:

“Je past 3D best toe op de acteurs. Je relatie met de acteurs wordt verdiept als je de ruimte om hen heen en tussen hen kunt gebruiken, meer dan met gelijk welk speciaal effect.”

 

Die extra intimiteit is een enorme meerwaarde. Want geef toe: hoe intiemer je met Leonardo DiCaprio of Carey Mulligan bent, hoe beter! Volgens Michael Lewis, een specialist in 3D-technologie, is intimiteit “de laatste fase in de rijping van het medium.”

We zijn er klaar voor, jij ook?
Zorgen films als The Great Gatsby en Hugo in 2012 voor een volwassen 3D-technologie in de bioscoop? Wij staan alvast te popelen, met een 3D-brilletje in de aanslag.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van 3D? Neem dan contact op met ons sales team.