basis copy 2

Via de ScreenX-technologie worden films op een enorm panoramascherm van 270° vertoond. Ook al worden de zijschermen niet constant gebruikt tijdens een vertoning, ze zorgen er tijdens sommige scènes voor dat bioscoopbezoekers omringd worden door beelden en een sterker gevoel van ruimte en diepte krijgen.

Resultaat: actiescènes worden spectaculairder, horrorscènes extra creepy en de bioscoopbeleving intenser dan ooit.

 

Drie schermen, drie keer zoveel mogelijkheden voor film- en reclamemakers

De omringende schermen bieden film- en reclamemakers de kans om iets extra toe te voegen aan hun verhaal. De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem nu bijvoorbeeld een landschap: met de zijschermen krijgt de kijker de indruk helemaal in het landschap te zitten.

 

Unieke filmtechniek

Het multi-projectieprincipe mag dan wel simpel lijken, de techniek om een film te maken voor ScreenX is dat niet. Er wordt met drie camera’s tegelijk gefilmd. Dus moeten de crew en het materiaal extra zorgvuldig opgesteld staan om niet in beeld te verschijnen. De makers van de eerste ScreenX-film ‘The X’ kunnen erover meespreken. Zij moesten op een heel andere manier te werk bij het bouwen van de sets, de belichting,…

 

Zien we ScreenX binnenkort ook buiten Zuid-Korea?

Daar moeten we een pak vraagtekens achter plaatsen. ScreenX-zalen bouwen vraagt een grote investering van bioscopen. Ook het feit dat filmproducenten hun films op een heel andere manier moeten inblikken, maakt een internationale doorbraak van ScreenX er niet makkelijker op. Maar geef toe: dit is een heel coole manier is om mensen aan hun stoel te kluisteren.