Tweetseats

Een trend die in Amerika opduikt, zijn ‘tweetseats’: zitjes achterin de zaal waarin niemand je scheef bekijkt als je live via je smartphone je mening over de culturele voorstelling deelt met de wereld. Willen wij in deze tijden van ‘second screen’ en constante connectiviteit ook in de bioscoop in touch blijven met elkaar en de buitenwereld? We polsten bij het testpanel van de ‘Famous Community’.

 

Het resultaat is makkelijk samen te vatten: de Belg stapt een filmzaal nog altijd binnen om even weg te zijn van de wereld en volledig op te gaan in een verhaal, samen met familie en vrienden. Niet om te tweeten of te Facebooken.

 

Meer interactiviteit in de cinema

Als je nu denkt dat mensen de passiviteit zelve worden als ze een bioscoop binnenstappen, think again. Want de respondenten van testpanel ‘Famous Community’ antwoordden volmondig ‘Ja!’ toen we vroegen of ze meer interactiviteit en share-mogelijkheden in de bioscoop wilden. Meer nog, sommigen deden zelf een voorstel:

Waarom maak je geen centrale twitter-room buiten de cinemazaal, maar wel in het bioscoopcomplex? Daar kan je trailers bekijken, lezen wat anderen hebben geschreven over de film, zelf je mening geven, een quizje online oplossen (met als prijzen: gratis bioscooptickets, popcorn, een drankje…). Voor mijn part kan je het combineren met zithoeken.

 

Conclusie

De conclusie is snel te trekken: tijdens de filmvoorstelling, in de beschermende cocon van de donkere zaal, worden we graag met rust gelaten, maar ervoor, erna of in de pauze kan je het zo gek niet bedenken. Met je smartphone een trailer opsnorren als het moeilijk kiezen is tussen twee films, of meteen na de film je mening tweeten in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte? Dàt zijn ideëen die bioscoopbezoekers helemaal zien zitten. En die ze achteraf met plezier zullen delen met hun sociaal netwerk…

 

Wil je de interactieve mogelijkheden van cinema aftoetsen of heb je zelf al een gedurfd bioscoopidee dat je met ons wil delen? Neem dan gerust contact op met een medewerker van ons sales team.