Harry Potter 2

2010 was een voortreffelijk filmjaar met toppers als ‘Shrek Forever After’, ‘Inception’, ‘Alice in Wonderland’, ‘Avatar’… En 2011 ziet er minstens even veelbelovend uit, met heldhaftige verhalen over superhelden, vervolgfilms van kassuccessen, een pak 3D-films voor de hele familie en enkele pareltjes van toonaangevende regisseurs.

 

 

 

 

 

 

Superhelden in actie

 

2011 werd al omgedoopt tot het jaar van de superhero movie want heel wat superhelden uit de comic books zullen volgend jaar het witte doek veroveren. Te beginnen met ‘The Green Hornet’ van regisseur Michael Gondry (‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’) met Seth Rogen in de hoofdrol. Vele comicfans kijken ook al uit naar ‘Thor’ en ‘Captain America: The First Avenger’, over een superheld die de Amerikaanse idealen moet verdedigen. Beide films vormen de aanloop naar dé grote superheldenfilm ‘The Avengers’, gepland in 2012. Horen ook thuis in dit rijtje: ‘Green Lantern’ met Ryan Reynolds die over bovennatuurlijke krachten beschikt en ‘Cowboys & Aliens’, een ietwat vreemde combinatie van western en science fiction maar met namen zoals Harrison Ford en Daniel Craig belooft dit een groots avontuur te worden. Heel wat succesvolle actieheldenfilms krijgen een vervolg dit jaar: ‘Transformers 3’, de prequel ‘X-men: First Class’ en uiteraard de langverwachte ‘Tron Legacy’. Hoeft het nog gezegd dat deze in 3D te bewonderen zijn?

 

Gegarandeerde kassuccessen

 

Verder nog heel wat vaste waarden op het programma. Zo komt de allerlaatste film in de Harry Potter-reeks volgende zomer in de zalen. In ‘Harry Potter and the Deadly Hallows Part II (3D)’ keren Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint voor een laatste avontuur terug naar Hogwarts. Tom Cruise vertolkt een vierde keer de rol van Ethan Hunt in ‘Mission Impossible IV’ en Johnny Depp kruipt opnieuw in de huid van kapitein Jack Sparrow in ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’. De acteur leende ook zijn stem aan dé animatiefilm van volgend jaar: ‘Rango’ over een kameleon met een identiteitscrisis.

 

3D-films voor het hele gezin

 

Er liggen ook heel wat familiefilms op stapel: ‘Happy Feet 2’, ‘Alvin & the Chipmunks 3, ‘Cars 2: World Grand Prix US’ en ‘Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom’, telkens in 3D. De makers van Ice Age zijn terug met een nieuwe animatiefilm, ‘Rio (3D)’, waarin een papegaai vanuit zijn kooitje in Amerika een avontuurlijke reis maakt naar het zonnige Rio de Janeiro. En goed nieuws voor de fans van de gelaarsde kat uit de Shrek saga: ‘Puss in Boots’ krijgt zijn eigen film. Verder komt ook de langverwachte animatiefilm ‘Un Monstre à Paris’ uit over een geheimzinnig monster dat de Lichtstad onveilig maakt. Onze nationale stripheld Kuifje, het personage gecreëerd door Hergé, krijgt ook een heuse filmversie en dan nog wel in 3D. Niemand minder dan Steven Spielberg kruipt in de regisseursstoel voor “The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn”. Billy Elliot-ster Jamie Bell speelt de rol van jonge reporter Kuifje. Belgische strips doen het goed tegenwoordig in Hollywood want ook de Smurfen mogen zich aan een filmversie verwachten.

 

Regisseurs in the picture

 

Zeker ook het vermelden waard is ‘Contagion’ van Steven Soderbergh (‘Traffic’, ‘Erin Brokovich’). Hij wist een sterrencast te strikken voor zijn prent over het uitbreken van een dodelijk virus: Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard én Laurence Fishburne. Dany Boon, u welbekend van het kassucces ‘Bienvenue chez les Ch’tis’, komt volgend jaar met een nieuwe film. ‘Rien à Déclarer’ gaat over een grenspost tussen België en Frankrijk die begin jaren 90 verdwijnt. Met niemand minder dan Benoît Poelvoorde in de hoofdrol zal ook deze film ongetwijfeld records breken. Wij kijken persoonlijk ook al uit naar de nieuwste film van de Coen brothers. ‘True Grit’ is een western remake die volgens kenners niet moet onderdoen voor de awardwinnende ‘No country for Old Men’. Krasse tachtiger Clint Eastwood is volgend jaar ook terug en vertelt met ‘The Hereafter’ het verhaal van drie verschillende mensen (Matt Damon, Bryce Dallas Howard en onze eigenste Cécile de France) die elk op een andere manier te maken hebben gehad met de dood.

 

Niet te missen komedies

 

Tot slot nog enkele niet te missen komedies in de programmering van volgend jaar: ‘The Hangover 2’, het vervolg op een van de beste komedies van de voorbije jaren. In de zwarte komedie ‘Horrible Bosses’ beramen drie collega’s snode plannen om hun vreselijke bazen een kopje kleiner te maken. De CEO’s van dienst zijn Jennifer Aniston, Colin Farrell en Kevin Spacey. La Aniston is volgend jaar ook te zien aan de zijde van Adam Sandler én Nicole Kidman in de romkom ‘Just go with it’.

 

Dit is nog maar een tipje van de sluier, er komen nog veel meer topfilms aan. Ontdek ze hier in de movie calendar, of neem contact op met ons sales team voor een een compleet overzicht van de filmplanning.