“Het gaat fantastisch met de Belgische cinema,” vertelt filmkenner en hoofdredacteur Steven Tuffin. “Het was voor ons dan ook hoog tijd om uit te pakken met een nieuw, volwaardig filmmagazine.” Voila: Vertigo was geboren. Wij hadden een korte babbel met Steven.

Volle zalen

“Films als Het Vonnis, F.C. De Kampioenen en Marina trekken volle zalen,” zegt Steven. Onlangs nog mocht Marina de 500.000ste bezoeker verwelkomen. Denk ook aan Belgische filmtoppers als Rundskop en The Broken Circle Breakdown die met hun Oscarnominatie ons land dagenlang in de ban hielden.”

“Cinema leeft zowel bij het brede publiek als bij de cinefielen. Daar wil Vertigo iets mee doen, in en rond de Belgische bioscoop.”

Cover1klein.jpg

De magie van cinema

Steven: “Of het nu om een popcornprent of een arthousetitel gaat, als ik naar de bioscoop ga, wil ik me verliezen in een wereld die niet de mijne is. In de bioscoopzaal vertoef ik enkele uren in een universum dat me dingen doet voelen die ik niet in het dagelijkse leven voel.”

“Die cinemabeleving willen we ook overdragen in Vertigo. We hebben aandacht voor alles wat leeft in de Belgische bioscopen.”

Gratis, elke eerste woensdag van de maand

Vertigo is een Nederlandstalig en gratis (!) maandblad. Het verschijnt vanaf 2 april elke eerste woensdag van de maand op 60.000 exemplaren die verdeeld worden op 160 diverse locaties zoals bioscopen, culturele centra en horecazaken.

We wensen Vertigo veel succes en nog meer filmplezier!