IMAX wil in 2016 zes virtual reality-bioscopen openen op verschillende plaatsen in de wereld. Los Angeles komt eerst aan de beurt. Eerder dit jaar lanceerden andere initiatiefnemers al een permanente VR-bioscoop in Amsterdam, Berlijn en Parijs. Heb jij binnenkort een date in de VR-bioscoop? Kussen gaat er niet, maar het wordt gegarandeerd een bijzondere ervaring.

Virtual reality ontdek je hier

De bewegingen van mensen met een virtual realitybril op doen een beetje denken aan de reacties op ‘L’arrivée d’un train en gare de la Ciotat’ in 1895. De virtual reality-ervaring is dan ook heftig, want 360° rondom je kan er vanalles gebeuren. Dit moet je samen beleven, dacht &samhoud media. Dus installeerden ze de eerste VR-bioscopen in Amsterdam en Berlijn, waar je naar een voorstelling van een goed halfuur kan gaan. Ze plannen verder een bioscoop in Londen en Madrid.

Onlangs opende Pickup in Parijs nog een VR-bioscoop.

Samen VR met IMAX

Nu een grote speler als IMAX 6 bioscopen wil opstarten de komende maanden wordt VR-cinema echt serieus. De exploitanten geloven dat er een hele nieuwe belevingswereld open ligt. 

VR in het multiplex van de toekomst biedt mensen een superieure en sociale ervaring, dezelfde redenen waarom mensen nu naar de bioscoop gaan.

Richard Gelfond, CEO IMAX Corporation (in The Verge)

Meer content is nu onderweg

Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan het maken van goede VR-content en beter materiaal om die content te maken. Zo ontwerpt IMAX samen met Google een nieuw Jump-camerasysteem voor 360° video. 16 camera’s zorgen ervoor dat je het verhaal met je VR-bril vanuit elke hoek kan volgen. Om met je filmdate te communiceren moet je wel even op de tast.

Jump-VR-camera