Onze Belgische Young Lions, Chiara en Jolien, blikken blij en voldaan terug op hun deelname aan de Young Lions Film Competitie: “We hebben niet gewonnen maar dat geeft ons goesting om ons nog meer te bewijzen.”

Een echte boost

“Ik zou jongeren zeker aanraden om deel te nemen aan de Young Lions Competition. Het geeft je echt een boost en het is een kans die je met beide handen moet grijpen,” vinden Jolien en Chiara. “Wie weet, staan we daar ooit nog wel eens opnieuw.”

“Naar het Cannes Lions festival gaan is één zaak, maar dan ook nog eens mogen deelnamen aan de Young Lions Film Competition is echt de natte droom van elke junior in de reclamewereld, denk ik. Eigenlijk voelde het als een voetballer: het hele land supportert mee voor je.”

De winnaars

In de briefing voor de Verenigde Naties namen 41 teams het tegen elkaar. Zij kregen 48 uur om een spot te maken die de negatieve houding tegenover de 60 miljoen vluchtelingen kon veranderen. Uiteindelijk ging het Franse team aan de haal met Gold. Mexico mocht met Silver naar huis en de Finnen werden bekroond met Bronze.