head image cloudatlas

Het meest ambitieuze filmproject van 2012 is ongetwijfeld ‘Cloud Atlas’. De miljoenenproductie is gebaseerd op een boek dat de reputatie heeft ‘onverfilmbaar’ te zijn. Om daar verandering in te brengen werd een heuse sterrencast opgetrommeld en zal Tom Hanks maar liefst zes verschillende rollen spelen. Hoe dat er ongeveer uitziet, zie je hier in de trailer.

 

 

 

Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant,… Het zijn maar enkele ronkende namen die we binnenkort aan het werk kunnen zien in ‘Cloud Atlas’, het nieuwste epos van Tom Tykwer en Andy & Lana Wachowski. Die twee laatste kennen we vooral als regisseurs van de ‘Matrix’-trilogie. En dat belooft, want ook in deze 3 uur durende prent zit een stevige portie sciencefiction. Hier krijg je alvast een voorsmaakje:

 

 

De film, die op 21 november bij ons in de zalen verschijnt, is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Britse auteur David Mitchell en vertelt 6 verschillende verhalen. Die spelen zich in het verleden, het heden én de toekomst af, maar zijn wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze vormen één episch geheel en maken ons duidelijk dat de dingen die we vandaag doen ook in een verre toekomst grote gevolgen kunnen hebben.

 

De verwachtingen voor ‘Cloud Atlas’ liggen hoog. De film werd zelfs al in hetzelfde rijtje geplaatst als ‘Inception’, de kaskraker van 2010 met Leo DiCaprio in de hoofdrol. Of Tom Hanks en zijn collega’s even goed kunnen doen, weten we dus binnenkort.