02

Kan je het werk van eigen bodem wel smaken? Dan hebben we prima nieuws voor jou. Dit najaar staan er minstens twee Vlaamse filmtoppers op stapel en ze zijn allebei geselecteerd voor het Wereldfilmfestival van Montréal: ‘Het Vonnis’ en ‘Marina’.

 

‘Het Vonnis’ neemt de gaten in onze rechtspraak op de korrel

Regisseur Jan Verheyen (‘Vermist’ en ‘Dossier K’) scheert dezer dagen hoge toppen. In ‘Het Vonnis’ strikte hij een absolute topcast met o.a. Koen De Bouw, Veerle Baetens, Johan Leysen, Jo De Meyere en Chris Lomme. Meer nog, de film maakt kans om in de prijzen te vallen. ‘Het Vonnis’ is geselecteerd voor de officiële competitie van het prestigieuze Wereldfilmfestival van Montréal in Canada.

De film begint wanneer het gezin van Luc Segers wordt omgebracht. De dader gaat door een procedurefout vrijuit en Segers neemt het recht in eigen handen. Niet door als een Vlaamse Rambo een halve stad overhoop te schieten, maar door zijn pijlen op de Belgische magistratuur te richten. Kortom: de film neemt de gaten in onze rechtspraak flink op de korrel.

Oordeel vooral zelf.

Vanaf 9 oktober in de zalen.

 

‘Marina’ betovert bioscoopbezoekers

‘Marina’ is de biografische film van Stijn Coninx over Rocco Granata en een leuke knipoog naar de grootste hit van de Italiaans-Belgische charmezanger.

De film bevat, zoals het er zo mooi in verwoord wordt, ‘No Foefelare’. Geen special effects of flitsende actiescènes. Enkel een prachtig verhaal over verboden liefde, een flinke snuif nostalgische feel good en ijzersterk acteerwerk van Matteo Simoni en Evelien Bosmans.

Het Wereldfilmfestival van Montréal in Canada heeft ‘Marina’ alvast hartelijk onthaald.

Vanaf 6 november in de zalen.

Check de volledige filmprogrammatie van het najaar hier