Nog enkele weken en het is weer zomervakantie. Twee maanden lang mag je je kinderen helemaal zelf entertainen. Krijg je bij deze gedachte een lichte paniekaanval? Geen nood! Veel ouders maken er topdagen van en nemen hun kinderen mee naar de bioscoop. Het is er dan ook 10% drukker dan tijdens de rest van het jaar. Met Finding Dory, The Big Friendly Giant van Steven Spielberg, The Secret Life of Pets én de nieuwe Ice Age worden we deze zomer extra verwend.

bioscoopbezoek-zomer

Keuze genoeg voor klein en iets groter

De familiefilms voor deze zomer beloven echte kijkcijferkanonnen te worden. Er verschijnen niet minder dan 4 (!) familiefilms op niveau van Minions, de meest succesvolle bioscoopfilm van 2015 met 1.048.483 bezoekers. Wist je dat Finding Nemo met 1.243.251 bezoekers de zesde best bezochte bioscoopfilm is in België sinds 1996? Ice Age: The Meltdown neemt de 13de plaats in die top* voor zich met 1.131.122 bezoekers. Onze Engelstalige collega’s van Pearl & Dean maakten een inschatting van het profiel van de bioscoopbezoekers die naar de familietoppers van deze zomer gaan kijken. Uiteraard veel kinderen, 32% is jonger dan 14 jaar. 58% van de bezoekers zijn vrouwen/VVA’s. Is dit jouw doelgroep? Dan weet je ze te vinden deze zomer.

family-target16

En als je genoeg dieren en reuzen (en kinderen) gezien hebt, kan je nog altijd zelf of met je vrienden naar Bad Neighbours 2, The Legend of Tarzan, Independence Day, Star Trek of één van de andere toppers uit onze filmkalender.

Bron: Filmdatabank Lumière
Foto: Photofest