ELaIC2

Boeken blijven een inspiratiebron voor onvergetelijke films. Denk maar aan Jaws of The Shawshank Redemption. Momenteel lopen er weer een verfilmde pareltjes in de zalen. Zoals het oscargenomineerde Extremely Loud & Incredibly Close. Dus wat wordt het: in je eentje met een boek in de zetel… of met je vrienden in de zaal?

.

Straks is het weer vakantie. Lekker veel tijd voor jezelf en voor een goed boek. Of beter: een meeslepende verfilming van een goed boek. Momenteel kan je nog genieten van The Descendants, Moneyball, Jayne Eyre en War Horse. Die kregen stuk voor stuk een oscarnominatie voor ‘Best Picture’. Ook Extremely Loud & Incredibly Close zat bij de genomineerden. Logisch, want het boek van Jonathan Safran Foer is een absolute aanrader.

 

Extremely Loud & Incredibly Close

Geschreven door Jonathan Safran Foer

Regisseur: Stephen Daldry (The Reader, Billy Elliot)

Met o.a. Tom Hanks & Sandra Bullock

De 9-jarige Oskar verliest z’n vader op 9/11 en vindt even later bij hen thuis een sleutel in een mysterieuze envelop. Oskar is ervan overtuigd dat zijn vader hem een boodschap wou nalaten en gaat in New York op zoek naar de deur waarop de sleutel past.

 

Er worden dit jaar in Hollywood nog meer verhalen van de bovenste boekenplank geplukt. Ook What to Expect When You’re Expecting met Cameron Diaz en Jennifer Lopez, The Hobbit, The Hunger Games en Life of Pi met Tobey Maguire zijn zeker een bezoekje aan de bioscoop waard. Zelfs als je de boeken al hebt gelezen.

 

The Hunger Games

(21 maart)


Geschreven door Suzanne Collins

Regisseur: Gary Ross (Seabiscuit, Big)

 

The Hunger Games is een post-apocalyptische science-fictionfilm waarin 24 jongeren verplicht worden een symbolisch gevecht op leven en dood te leveren. Het bloedbad wordt als entertainment op de nationale televisie uitgezonden.

What to Expect When You’re Expecting

(23 mei)


Geschreven door Heidi Murkoff

Regissuer: Kirk Jones

Met o.a.Jennifer Lopez & Cameron Diaz

 

De film vertelt het verhaal van vijf koppels die met elkaar verbonden zijn door het wel en wee dat ze ervaren wanneer ze een kind verwachten. Maar wat als hun verwachtingen uiteindelijk niet allemaal ingelost worden?

The Hobbit: An Unexpected Journey

(12 december)


Geschreven door J.R.R. Tolkien

Regisseur: Peter Jackson

Met o.a. Cate Blanchett, Orlando Bloom & Martin Freeman

 

Deze prequel van ‘The Lord of the Rings’ gaat over Bilbo Baggins, de oom van Frodo, die op aangeven van tovenaar Gandalf op zoek gaat naar een enorme schat en zo het grootste avontuur van z’n leven beleeft.

The Life of Pi

(19 december)


Geschreven door Yann Martel

Regisseur: Ang Lee (Brokeback Mountain, Crouching Tiger Hidden Dragon)

Met o.a. Tobey Maguire

 

De ouders van de Indische jongen Pi, die een dierentuin uitbaten, besluiten met hun gezin en enkele dieren naar Canada te verhuizen. Maar hun boot zinkt en Pi komt in een reddingssloep terecht met de zebra, hyena, orang-oetan en tijger van de zoo.

Wil je je merk koppelen aan deze en nog een heleboel andere kaskrakers? Neem dan contact op met iemand van ons sales team.