03

Onlangs verscheen ‘The Little Mermaid’, de Disney-klassieker uit 1989, opnieuw op het grote scherm in enkele Amerikaanse bioscopen. Bioscoopbezoekers – waaronder heel wat families met kinderen – konden dankzij de gratis iPad-applicatie ‘Second Screen Live: The Little Mermaid’ proeven van een heel nieuwe bioscoopervaring.

In 1989 overspoelden bioscoopbezoekers de zalen voor Disney’s ‘De Kleine Zeemeermin’. Nu, zo’n kleine 25 jaar later, werden Ariël en haar vrienden opnieuw opgevist. In 16 Amerikaanse bioscopen konden fans en gezinnen zowel op het grote scherm als op hun iPad genieten van deze unieke heruitgave van ‘The Little Mermaid’.

De app maakte het mogelijk om tijdens de film minigames te spelen tegen andere mensen in de zaal of om aan “crab-e-oke” te doen: wanneer er in de film een liedje gezongen werd, verschenen de liedjesteksten op de iPad-schermen en kon de zaal uit volle borst meedoen.

 

Voor jonge bioscoopbezoekers

Volgens Disney is ‘Second Screen Live’ de ideale manier om vooral de trouwe fans en de families met kinderen naar de zalen te trekken. Want wat vinden kids nu leuker dan een avondje meezingen, meespelen en meeleven met hun favoriete tekenfilmhelden?

Uit de eerste reacties blijken de kinderen zeer enthousiast te zijn. Ouders spreken van een intense en unieke bioscoopbeleving met hun kinderen.

 

Interactieve dimensie van bioscoop

Disney heeft alvast aangekondigd dat er later dit jaar nog een tweede Second Screen film uitkomt in de Amerikaanse zalen: Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas.

Maar wanneer Disney het tweede scherm in de bioscoop uit zijn testfase haalt en op de wereld loslaat, is niet helemaal duidelijk. Hun mededeling sluit cryptisch af met “Hou het in de gaten…”

Belgische kinderen zullen dus nog heel even geduld moeten hebben om te kunnen genieten van deze interactieve dimensie van bioscoop.