michael fassbender 20120125055959

Heb je al van Michael Fassbender gehoord? Ons doet hij aan Matthias Schoenaerts denken. Kan niet slecht zijn, toch? En net als Matthias, is deze acteur uit o.a. Inglourious Basterds, X-Men: First Class, 300 en Fish Tank aan een steile opmars bezig. Zet Brad, Johnny en George dus maar snel uit je hoofd en ontdek de films waarin je deze rasacteur in 2012 ziet schitteren.

“Ik heb lang genoeg naast mijn gsm zitten wachten op werk.”

Fassbender gaf in de pers toe dat hij een tijdje op zwart zaad heeft gezeten. Maar in 2012 wordt zijn engelengeduld beloond. De Duits-Ierse acteur die menig vrouwenhart sneller doet slaan, ook dat van onze vrouwelijke collega’s, speelt dit jaar een hoofdrol in minstens vijf veelbelovende producties. Wij kijken er al enorm naar uit en hebben een vermoeden dat we niet de enigen zijn!

 

Vijf ‘kleppers’ van formaat

Op zijn CV staan kaskrakers als Inglourious Basterds en X-Men: First Class. En dit jaar breekt Fassbender alle records met rollen in maar liefst vijf Hollywoodfilms. En het zijn niet de minste: A Dangerous Method van David Cronenberg, Shame van Steve McQueen, Jane Eyre van Cary Fukunaga, Haywire van Steven Soderbergh en Prometheus van Ridley Scott. Twee ervan lopen momenteel op volle toeren in de Belgische zalen. Heb je ze nog niet gezien? Dan is dit alvast een voorsmaakje:

 

 

Dit weekend een BAFTA?

En dat Michael Fassbender’s carrière meer vaart heeft dan een sneltrein, bewijzen ook zijn nominaties voor de Golden Globes en de BAFTA’s (British Academy of Film and Television Arts). Een Golden Globe sleepte hij net niet in de wacht, maar wie weet kan hij zondagavond wel een BAFTA op z’n nachtkastje zetten.