03

Dacht je dat de beelden van ‘The Shire’, de thuishaven van de Hobbits in ‘The Hobbit’ en ‘The Lord of the Rings’, enkel een knap staaltje computertechnologie waren? Nee hoor, de uithoek van Middle Earth bestaat echt. Maar voor deze unieke filmbeleving moet je wel naar de uithoek van ònze wereld reizen of naar de cinema gaan.

‘Hobbiton.’ Zo heet de reusachtige filmset in Nieuw-Zeeland waar regisseur Peter Jackson en zijn crew ‘The Shire’ tot in de puntjes nabouwden. Op amper twee uurtjes rijden van Auckland sta je plots middenin een stuk filmgeschiedenis.

 

Filmbeleving buiten de bioscoop

Aanvankelijk bestond de set uit niet veel meer dan enkel de façades van Hobbithuisjes. Maar de filmtrilogie ‘The Hobbit’ bracht een nieuwe golf toeristen met zich mee en dus kregen de huizen in ‘Hobbiton’ een flinke upgrade met tuintjes, Hobbitgereedschap, gordijnen, wandelpaden,… Zo wil men een onvergetelijke filmbeleving buiten de bioscoop creëren. En geef toe: waar kan dat beter dan op de set zelf?

 

shire2.jpg

Logeren als een Hobbit

Echte fans kunnen zelfs de nacht als Hobbit doorbrengen. Op boerderijen in de buurt van de set, werden enkele Hobbitholen nagebouwd en ingericht als moderne gastenkamers. Geen paniek: er zijn geen Orks in de buurt en de kamers zijn niet op Hobbit-, maar op mensenmaat. Je voeten zullen dus niet over de rand van het bed bengelen.

 

Fans wereldwijd verenigd

Op 4 november was er nog het wereldwijde evenement voor fans dat simultaan op 4 locaties (Los Angeles, New York, London en Wellington) werd gehouden in de aanwezigheid van acteurs uit de film. Niet alleen mochten fans 15 minuten exclusief filmmateriaal uit The Hobbit zien, ze kregen ook de gelegenheid om vragen stellen aan de aanwezige acteurs en filmmakers.

Fans uit de andere landen zoals België, konden het evenement in hun land live volgen vanop het grote scherm in de cinemazaal. Via Facebook en de Twitter hashtag #Hobbitfanevent bleef iedereen op de hoogte. Voor filmliefhebbers van The Hobbit was deze dag een toppunt van filmbeleving.

 

shire.jpg

 

Op naar het grote scherm

Zie je een reis naar Nieuw-Zeeland niet meteen zitten, maar ben je benieuwd naar de avonturen van Bilbo en Gandalf in Midden-Aarde? Zak dan tijdens de eindejaarsperiode gewoon af naar de bioscoop voor ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’, de tweede film van de trilogie.

Of geniet alvast van dit voorsmaakje:

 ‘The Hobbit’ neemt ons mee op avontuur vanaf 11/12.