01

Je hebt het wellicht al opgevangen. Dit jaar kunnen we ons aan verschillende ‘biopics’ verwachten in de bioscoop. Onder meer Steve Jobs, Lady Diana en Nelson Mandela zullen wereldwijd het publiek inspireren met hun levensverhalen op het witte doek. Deze keer geen superhelden of robots, maar mensen van vlees en bloed.

Dat mensen zoals Steve Jobs, Lady Diana en Nelson Mandela elk met hun hoop, angsten en doorzettingsvermogen tot de verbeelding spreken is een open deur intrappen. Menselijke verhalen die echt gebeurd zijn spreken aan en daar heeft iedereen het over: op het werk, thuis en in de media. Hieronder volgt een selectie van de meest besproken biopics van het najaar.

 

Jobs

“How can somebody know what they want, if they’ve never seen it?” Het was pas januari, maar de eerste oneliner uit ‘Jobs’, de film over het leven van Apple-guru Steve Jobs, circuleerde al ‘teasenderwijs’ op het internet. In juli verschenen dan weer de allereerste filmtrailers ooit op Instagram. En hoofrolspeler Ashton Kutcher mocht luid applaus ontvangen voor zijn speech op het podium van de ‘Teen Choice Awards’ waar hij Steve Jobs citeerde. Welke kritieken de film ook krijgt, het is een film die je zelf wilt gezien hebben.

In de zalen vanaf 4 september.

 

Diana

Nog voor de film ‘Diana’ in de zalen verschijnt, is er al heel wat inkt gevloeid over de film. De film focust zich op het tragisch liefdesverhaal tussen Diana en de Pakistisaanse hartchirurg Dr. Hasnat Khan.

De verfilming van de twee laatste jaren van ‘The People’s Princess’ was dan ook geen makkelijke klus voor hoofdrolspeelster Naomi Watts en regisseur Oliver Hirschbiegel (bekend van ‘Der Untergang’).

De voorbije maanden zijn er met mondjesmaat filmtrailers gelost en dat maakt de publiciteit voor de film des te groter. We kijken er met grote ogen naar uit.

Trailer – Diana from quadroporquadro on Vimeo.

In de zalen vanaf 25 september.

 

Mandela: Long Walk to Freedom

‘Mandela: Long Walk to Freedom’ is de verfilming van de autobiografie van de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela.

In de hoofdrol de misschien iets minder klinkende, maar veelbelovende naam: Idris Elba. Ook hier werd de trailer zeer strategisch gereleased: op de 95e verjaardag van Mandela. Nu al wordt er gespeculeerd op een Oscarnominatie. Dat belooft.

In de zalen vanaf 29 november.

 

Check de volledige filmprogrammatie hier.