03

Vergeet Milaan, Parijs of Londen. ‘The Capitol’ uit ‘The Hunger Games’ is dit najaar dé modestad bij uitstek. De luxueuze en dramatische kostuums uit de film- en boekentrilogie bekoren heel wat (vrouwen)harten. Meer zelfs: tegelijk met de release van de tweede film ‘The Hunger Games: Catching Fire’ komt een modelijn uit.

Heb je de eerste film uit de trilogie van ‘The Hunger Games’ al gezien of de boeken gelezen? Dan weet je dat het verhaal van schrijfster Suzanne Collins zich in Panem afspeelt. De 12 districten van Panem moeten elk jaar een jongen en een meisje afvaardigen om tegen elkaar te strijden in de ‘Hunger Games’.

 

Capitol Couture: fashionsite voor de fans

In het boek worden de kledij en de looks van de personages uitgebreid beschreven. Dat maakt het actie-en avonturenverhaal voor fashionista’s extra interessant. En dat heeft filmdistributeur Lionsgate goed begrepen…

Lionsgate lanceerde deze zomer ‘Capitol Couture’: een blog die de modewereld van ‘The Hunger Games’ tot leven brengt met detailshots van de kleding, fictief fashionnieuws en gedetailleerde profielen van de personages. Dankzij de enorme fanbase en een slimme social media-strategie (de Facebookpagina ‘The Capitol PN’ kreeg al meer dan 223.000 likes) werd de website ondertussen opgepikt door fashion bloggers en modebladen over de hele wereld.

Capitol-couture-website

 

Jouw eigen ‘Hunger Games’-look

Echte fans van de ‘haute couture’ uit de films gaan zelfs nog een stapje verder en kunnen via de site hun eigen ‘Hunger Games’-look delen met de rest van de wereld. Wie z’n foto’s deelt via Pinterest of Twitter met de hashtag #CapitolRedCarpet, wordt misschien wel ècht uitgenodigd op President Snow’s ‘Victory Tour Culmination Party’: het gala waarvoor ook de personages in de film zich uitdossen.

 

Capitol Couture krijgt een èchte modelijn

Eind november wordt ook de release van ‘The Hunger Games: Catching Fire’ letterlijk en figuurlijk in een apart kleedje gestoken. Want samen met de film, verschijnt een ‘Capitol Couture’-collectie met cocktailjurken, juwelen, lederwaren accessoires ontworpen door Trish Summerville. Zij werkte in 2011 al samen met H&M om de voor het ontwerp van de kledinglijn “Girl With the Dragon Tattoo”.

Geen paniek: niemand van ons hoeft een gevecht op leven en dood te voeren in de kledingwinkel want de collectie zal enkel te verkrijgen zijn via de webshop NET-A-PORTER. Wij zijn fan!

 

Krijg hier alvast een voorsmaakje van ‘The Hunger Games: Catching Fire’ te pakken:

hungergames

In de zalen op 27 november.