tintin lang

De voorbije maanden waren topmaanden op filmvlak maar ook het najaar heeft een programmering om “u” tegen te zeggen. Noem ons eeuwige optimisten, maar wij horen de kassa’s rinkelen.

 

Familiefilms in een extra dimensie

‘The Smurfs’ verbraken deze zomer records en alles wijst er op dat die andere Belgische cartoonfiguur het minstens even goed zal doen. Niemand minder dan Steven Spielberg kroop in de regisseursstoel om de avonturen van onze nationale held kuifje te verfilmen in ‘The Adventures of Tin Tin: Secret of the Unicorn’. Daarnaast krijgt ook de trouwe sidekick ‘Puss in Boots’ uit de succesvolle Shrek-films krijgt zijn eigen film. Antonio Banderas mag opnieuw in zijn onnavolgbare stijl een stem geven aan de gelaarsde kat.

 

‘Hugo’, de nieuwste avonturenfilm van Oscarwinnaar Martin Scorsese zal groot en klein kunnen bekoren. Het verhaal speelt zich af in het Parijs van de jaren ’30 en gaat over een weeskind dat binnen de muren van een treinstation woont. Scorsese voor een keertje zonder Leonardo Di Caprio, maar met Asa Butterfield, Chloë Moretz, Ben Kingsley en Jude Law.

 

Moet het nog gezegd dat jullie al deze familiefilms in 3D zullen kunnen beleven?

 

Gegarandeerde publiekstrekkers

Verder staan er nog enkele sequels op stapel waar vol verwachting naar wordt uitgekeken. In ‘Mission Impossible: Ghost Protocol’ kruipt Tom Cruise voor en vierde (en volgens de geruchten laatste!) keer in de huid van geheim agent Ethan Hunt. In ‘Sherlock Holmes 2: A Game of Shadows’ volgen we opnieuw de avonturen van de befaamde detective (Robert Downey Jr.) en zijn zijn assistent Watson (Jude Law). En in november komt ook ‘The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1’ uit, de voorlaatste film in de bij tieners immens populaire vampierensaga.

 

Dé feelgood movie van het najaar wordt ongetwijfeld ‘New Year’s Eve’. In deze romantische komedie van de makers van ‘Valentine’s Day’ volgen we de liefdesperikelen van een grote groep New Yorkers op oudejaarsdag. En dat zijn niet de minsten: Robert de Niro, Michelle Pfeiffer, Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Ashton Kutcher en ga zo maar door.

 

Actie en avontuur

Liefhebbers van spanning en actie zullen dit najaar moeilijk uit de bioscoop weg te houden zijn. ‘Real Steel’ is een sci-fi boksfilm met Hugh Jackman over een ex-bokser die zijn comeback hoopt te maken met een eigen gemaakte vechtmachine. In Hollywood hebben ze alvast zoveel vertrouwen in de film over de boksende robots dat er zelfs al een vervolg is gepland. In het actie-epos ‘Immortals’ met Mickey Rourke, Freida Pinto, Stephen Dorff wordt de oude strijd tussen mensen en goden wordt opgerakeld.

 

Het verhaal van de drie musketeers, naar het beroemde boek van Alexandre Dumas, is door de jaren heen al meermaals verfilmd. Maar ‘The Three Musketeers’ van Paul W.S. Anderson met Orlando Bloom, Christoph Waltz en Milla Jovovich zal zijn voorgangers zeker het nakijken geven, al was het maar omdat dit de eerste keer is dat het avontuur wordt verfilmd in 3D.

 

 

Steven Soderbergh tenslotte wist voor zijn nieuwste prent ‘Contagion’ heel wat a-listers te strikken: Matt Damon, Marion Cotillard, Jude Law, Gwyneth Paltrow en Kate Winslet. Deze thriller over een team van dokters dat de massale uitbraak van een dodelijk virus probeert in te perken zal menig bioscoopbezoeker aan zijn stoel gekluisterd houden.

 

Benieuwd?

Bekijk hier alvast een voorsmaakje van het filmnajaar, of surf naar onze movie calendar voor een uitgebreider overzicht.