utopolis 36

We hadden het er al eerder over, de luxe boutique-bioscopen die furore maken in Groot-Brittannië en Japan. Nu is deze trend ook overgewaaid naar onze contreien. Bioscoopketen Utopolis opende op 1 maart een luxueuze VIP-zaal in Mechelen. Een echte business class setting, compleet met champagne en eigen butler voor bezoekers die film op een unieke en exclusieve manier willen ervaren. Met dit nieuw concept wil Utopolis de 35-plussers aantrekken die op zoek zijn naar een meer intieme filmervaring.

 

“VIP-zalen kan je nog het best vergelijken met de business class in vliegtuigen”, vertelt Tanja Piessens, Marketing Manager van Utopolis. “De zetels zijn breder en luxueuzer bekleed, bezoekers krijgen een glas champagne aangeboden in de loungebar, en ze kunnen via een speciale bestelknop drank en hapjes bestellen tijdens de film. Geen voorverpakte snacks, maar versgemaakte tapas en sapjes – daarvoor krijgt de VIP-zaal een eigen kitchenette. De hele film door is er een host aanwezig die de bioscoopbezoekers op hun wenken bedient. De zaal is ook kleiner (50 zetels) wat zorgt voor een intiemere bioscoopervaring.”

 

De VIP-zaal biedt ook extra mogelijkheden om nieuwe filmevents te organiseren. Zo denkt Utopolis aan VIP opera-avonden en persoonlijke meet & greets met de acteurs van nieuwe topfilms. Bezoekers kunnen de zaal ook afhuren voor een privé-filmavondje onder vrienden. Ook voor een businesspubliek dat op zoek is naar exclusieve productvoorstellingen of meetings biedt de VIP-zaal mogelijkheden.