02

Als we de grote filmstudio’s mogen geloven, vergaat onze planeet binnen dit en een maand. Gelukkig staan er deze zomer enkele helden klaar die daar een stokje voor kunnen steken…

Tijdens de zomermaanden pakken onder meer Warner Bros en Sony Pictures uit met enkele films die je vanop het puntje van je stoel zal bekijken. Daarom krijg je van ons een voorsmaakje van vier megaproducties die de studio’s voor jou in petto hebben.

 

After Earth en Elysium

Sony Pictures trakteert ons deze zomer op twee post-apocalyptische prenten met een flinke snuif science fiction.

Vanaf 12 juni zien we in After Earth hoe het ruimteschip van een vader en zijn zoon (gespeeld door Will en Jaden Smith) neerstort op de Aarde, die al jarenlang door de mens verlaten is. Daar moeten ze overleven tussen geëvolueerde diersoorten die wel een hapje mensenvlees lusten. Geen betere manier om je vader-zoonrelatie op te krikken…

Twee maanden later, op 14 augustus, is het de beurt aan Matt Damon om in Elysium een intergalactische klassenstrijd te doen losbarsten, een ‘badass’ Jodie Foster over de knie te leggen en de aardbewoners van de totale ondergang te redden:

 

Man of Steel en Pacific Rim

Warner Bros gooit dan weer alle remmen los met twee films die gebaseerd zijn op graphic novels.

Man of Steel komt op 19 juni in de zalen en de trailer ziet er alvast veelbelovend uit. Niemand minder dan Zack Snyder, de man die verantwoordelijk is voor Watchmen en 300, maakte er ook deze keer een staalharde prent van:

In Pacific Rim tenslotte (release op 17 juli) nemen twee ‘gewone’ kerels de handschoen op tegen het kwaad. Vervang die handschoen door gigantische robots en het kwaad door monsters waartegen zelfs Godzilla een schattig beestje lijkt en je weet precies waar Pacific Rim om draait:

 

Benieuwd of er binnenkort nog helden de bioscoop binnen rennen? Check de movie calendar op onze downloadpagina en haast je deze zomer naar de bioscoop.