01

Geen paniek, Tom Cruise is ‘Mission Impossible’ nog lang niet beu. ‘I’ll make a bunch of those,’ zei hij onlangs nog. Maar ook met zijn nieuwste langspeelfilm heeft hij goud in handen. Want de kans dat ‘Jack Reacher’ een sequel krijgt, is allesbehalve een onmogelijke opdracht.

‘Jack Reacher’ is de verfilming van het boek ‘One Shot’ van Lee Child. De reeks rond de mysterieuze held telt 16 boeken, die in 75 landen en 38 talen worden uitgegeven. Het personage spreekt vooral mannen aan, maar Child mag ook heel wat lezeressen tot zijn fans rekenen. Meer zelfs dan andere auteurs in het genre.

Voeg daar dan een spetter als Tom Cruise aan toe en de filmregie van Christopher McQuarrie, die een Oscar won met ‘The Usual Suspects’, en je krijgt een topfilm die een breed publiek aantrekt. En die, na een stille en heilige nacht, met een knal in première gaat op 26 december. Een ideale opwarmer voor het nieuwe filmjaar. 

Wie is Jack Reacher?

Een sluipschutter schiet naar een menigte tijdens het spitsuur. Er vallen zes schoten en vijf doden. Het bewijsmateriaal leidt naar James Barr, een voormalige sluipschutter van het leger. Hij wordt gearresteerd en zegt: ‘Ze hebben het verkeerd voor. Haal Jack Reacher erbij.’

Reacher is een voormalig officier van de Militaire Politie en zwerft rond zonder werk, auto of huis, maar met enkele eenvoudige principes. Benieuwd hoe hij de zaak aanpakt? Je ontdekt het in volgende trailer.