Op 1 juni verwelkomen we onze nieuwe Commercieel Directeur Thierry Jourquin. Thierry zal het nationale sales team en de regionale afdeling (onder leiding van Paul Jacobs) aansturen. Hij begon zijn carrière als Account Executive bij City7. Daarna ging hij aan de slag als Group Advertising Manager bij IP Press. Vervolgens verdiende hij zijn strepen bij CPM Belgium als Sales & Marketing Manager. De voorbije twee jaar was hij Commercieel Directeur bij Roularta Media Group.

 

Thierry begint vol enthousiasme aan zijn nieuwe functie: “Bioscoop heeft me altijd al geboeid. Het is een bijzonder medium dat nu dankzij digitalisering en 3D nieuwe mogelijkheden biedt voor adverteerders. Ik kijk er naar uit mijn bijdrage te leveren aan de nieuwe uitdagingen waar Screenvision momenteel voor staat.”

 

Om de filmfanaat in onze nieuwe Commercieel Directeur alvast te leren kennen, vuurden we enkele vragen op hem af:

 

Wat is je beste film aller tijden? Moeilijk om er een uit te kiezen, maar ‘The English Patient’ van Anthony Minghella is voor mij zeker het herbekijken waard. De film speelt zich gedeeltelijk af in Toscane, een streek die me nauw aan het hart ligt.

 

In de huid van welke filmheld zou je wel eens willen kruipen? Steve McQueen in ‘The Great Escape’

 

Welke film heeft je laatst doen huilen van het lachen? ‘Ice Age’, samen met mijn zonen Mathieu (7 jaar) en Alexandre (3 jaar).

 

Welke film heeft je recent ontroerd? ‘The Hurt Locker’

 

Welke film staat op je verlanglijstje? Ik kijk uit naar de release van ‘Baaria’, de nieuwe film van Giuseppe Tornatore eind juni. Deze komedie vertelt het verhaal van drie generaties in Sicilië in de vorige eeuw.

 

Welke film zou iedereen moeten gezien hebben? De beklijvende film ‘La Vita è Bella’ van Roberto Benigni.

 

De ingrediënten voor een geslaagde filmavond? Een uitstapje met familie of vrienden, nieuwe films ontdekken en daarna gezellig napraten over onze indrukken.

 

Met welke acteur of actrice zou je wel eens een avondje willen doorzakken? Kristin Scott-Thomas

 

Wat is je favoriete 3D-film? ‘Avatar’