Ted Schilowitz, CinemaVangelist bij Barco en verbonden aan 20th Century Fox, was een van de gepassioneerde keynote speakers op This Is Cinema. Met zijn showcase van Barco Escape, twee extra bioscoopschermen aan de zijkant van de zaal dompelde, hij het publiek onder in een nieuwe vorm van bioscoopbeleving.

Ted Schilowitz: “Kijk eens rond in een bioscoopzaal. We moeten zoeken hoe we die gigantische ruimte beter kunnen benutten. Dat doen we met Barco Escape. We plaatsen links en rechts in de zaal een extra scherm waardoor je helemaal wordt meegezogen in de film.” Escape, een uitvinding van het Belgische bedrijf Barco, is voor het eerst voorgesteld in Kinepolis Antwerpen en Brussel, speciaal voor de film The Maze Runner. De twee Belgische zalen hadden de Europese primeur.

brightfish klein (139 van 184).jpg

Blijven innoveren

De bioscoop moet een andere beleving bieden dan een home-cinema. “Die beleving kunnen we bieden door te blijven innoveren. 3D was een van de eerste stappen en de panoramische beleving van Barco Escape is een logisch vervolg, samen met laserprojectoren en nieuwe geluidssystemen, zoals Barco Auro 11.1.”

De toekomst van bioscoop

Het Escape-systeem is nog in volle ontwikkeling, maar Ted kijkt al volop naar de toekomst. “We leven in een wereld vol veranderingen. Denk maar aan de manier waarop we nu onze informatie opzoeken. Ga je op zoek via een encyclopedie of zoek je via Google…? Je werkt een idee uit, maar tijdens de ontwikkeling is de kans groot dat er een alternatief project zoals de Oculus Rift. opduikt. Deze virtual realitybril zuigt je mee in de cinemabeleving. Stel je voor dat we die immersive experience naar de bioscoop kunnen brengen!”

Nieuwsgierigen kunnen Barco Escape nog steeds beleven in Kinepolis Antwerpen. De presentatie vind je hier terug.