Bioscoopbezoek kent een ongezien succes, zo blijkt uit de bezoekcijfers die we van enkele grote bioscoopgroepen kregen. Zij tekenden de afgelopen maanden een sterke stijging op – tot 16% – in vergelijking met vorig jaar! Een duidelijk signaal dat de investeringen van de bioscoopexploitanten in digitalisering en 3D zijn vruchten afwerpt. Als we het filmaanbod van deze zomer onder de loep nemen, dan belooft die nog meer records te breken.

 

“In het eerste kwartaal van dit jaar valt inderdaad een sterke stijging van de bezoekersaantallen op”, vertelt Toon Van Gils, COO van Utopolis. “We noteerden een stijging van niet minder dan 15 à 16% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.” Myriam Dassonville, persverantwoordelijke van Kinepolis, merkt eenzelfde tendens. Kinepolis België mocht in het eerste trimester maar liefst 16% meer bezoekers tellen dan vorig jaar. En ook in april en mei blijft de evolutie positief, zo bevestigt Bruno Plantin-Carrenard, algemeen directeur van UGC België: “Op 11 mei noteerden we een stijging van 7% in de bezoekersaantallen voor UGC Antwerpen en 12% voor UGC De Brouckère ten opzichte van 2009.” De drie bioscoopexploitanten zijn het er unaniem over eens dat de digitalisering en meer specifiek de 3D-films hierin een belangrijke rol speelden.

 

Het bioscoopbezoek gaat dus duidelijk in stijgende lijn. Dat belooft voor komende zomer. Uit het verleden weten we dat de bezoekcijfers tijdens de zomervakantie de hoogte inschieten, gemiddeld met zo’n 22%! (Meer gedetailleerde info hierover klik hier.)

 

De veelbelovende zomerprogrammering voorspelt inderdaad recordcijfers. ‘Shrek Forever After’ mag de aftrap geven van deze zomer vol kaskrakers. Gevolgd door ‘Inception’, de sciencefiction thriller van de regisseur van Batman met Leonardo DiCaprio als wetenschapper die de grens tussen droom en realiteit vervagen. De actiekomedie ‘Knight & Day’ met Tom Cruise en Cameron Diaz in de hoofdrol zal ook hoge toppen scheren. En de spionagethriller ‘Salt’ met Angelina Jolie zal ongetwijfeld menig bioscoopbezoeker aan zijn zetel gekluisterd houden. Ook zeker het vermelden waard is ‘Eat Pray Love’. In deze ontroerende film gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Elizabeth Gilbert kruipt Julia Roberts in de huid van een jonge vrouw op zoek naar het Grote Geluk. En vergeten we ook niet ‘Wall Street: Money Never Sleeps’ van Oliver Stone, het vervolg op de filmhit uit de jaren ’80. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Ontdek hier de andere zomertoppers.

 

Deze zomer wordt dus een gedroomde periode om een groot publiek te bereiken. Aarzel niet en contacteer Catherine, Roel of Nathalie voor speciale zomercondities.