U

N

E

M

U

N

E

M

Daar zijn de bioscoopbezoekers!

Na een ongeziene eerste helft van het jaar met een lockdown en daarna een voorzichtige heropening van de bioscopen vanaf 1 juli, heeft de blockbuster Tenet het nieuw cinemaseizoen finaal een vliegende start gegeven.


De bezoekcijfers versterken ons vertrouwen in het najaar en we zijn vol energie. De tendens van de laatste weken, de nieuwe versoepelde maatregelen in de bioscopen, een geweldig filmaanbod met Wonder Woman 1984, 007: No Time To Die en The Croods 2, ja, we lijken weer terug naar normaal te gaan. Eindelijk!

 

Bezoekcijfers terug op kruisnelheid

Het bioscoopbezoek komt sinds een viertal weken terug op kruissnelheid. Waar we in juli aan 30% van de normale bezoekersaantallen zaten, stijgen we nu met de komst van nieuwe kaskrakers zoals Tenet en de Belgische productie Bigfoot Family, al naar een 70% van de normale bezoekcijfers.


Nieuwe en soepelere veiligheidsvoorschriften vanaf 1 september

De Nationale Veiligheidsraad verkleint vanaf 1 september de afstand tussen de toeschouwers. Zo zal er maar 1 stoel (in plaats van 2) tussen de bezoekers gelaten worden en ook een rij voor of achter de zitplaats vrijhouden hoeft niet meer. Mondmaskers blijven verplicht.

 14 weergaven